Toegankelijkheid

Digitale toegankelijkheid geschiedeniscoevorden.nl

Wij willen dat iedereen in de gemeente Coevorden digitaal mee kan doen. Het belang van digitale toegankelijkheid brengen wij daarom in onze hele organisatie onder de aandacht. Dit betekent concreet: een training ‘plaatsen van digitaal toegankelijke content’ voor al onze webredacteuren. Daarnaast een ‘bewustwordingsbijeenkomst noodzaak digitale toegankelijkheid’ voor sleutelpersonen in onze organisatie.

Momenteel brengen we onze digitale kanalen in beeld en onderzoeken of we de informatie op deze kanalen in de huidige vorm digitaal toegankelijk kunnen aanbieden. De actuele status hiervan leest u in de bijbehorende officiële toegankelijkheidsverklaringen

Voor geschiedeniscoevorden.nl is een quickscan uitgevoerd. Dit volgende verbeterpunten zijn daar uit naar voren gekomen.

  • Contrastprobleem tussen letters en achtergrond, betreft lichtgroene letters op witte achtergrond. Een aantal foto's en plaatjes hebben geen alt kenmerk.
  • Niet alle links bevatten een label.
  • Scalable activeren.
  • De pdf-bestanden op deze website voldoen nog niet aan de minimale toegankelijkheidseisen.

 

Het aanpassen van deze punten op deze website gaan we niet meer doen, omdat het systeem waarmee de website gemaakt is verouderd is. We vervangen deze website. 

 

Vragen of opmerkingen


Heeft u vragen over digitale toegankelijkheid op deze, of een andere website van gemeente Coevorden? Neem dan contact met ons op via web@coevorden.nl.